Український співак, одягнувши костюм свині, спародіював чиновників, які крадуть гроші для ЗСУ

Melovin звернув увагу на проблеми розкрадання грошей в армії
фото: Instagram Melovin

Melovin прийшов на музичну премію у костюмі свині, щоб висловити свою позицію

Український співак Melovin у незвичайному образі з'явився на музичній церемонії «Музвар», яка відбулася 26 вересня у Жовтневому палаці. Фото із заходу артист опублікував на своїй сторінці в Instagram.

Для заходу виконавець обрав незвичне брання. Замість звичайного смокінгу, Melovin одягнув костюм свині. На його обличчі була маска тварини, а співак мав накладний живіт. У руках він тримав табличку з написом: «Дайте гроші на ЗСУ, не вистачає на віллу».

фото: Instagram Melovin

Так артист вирішив привернути увагу до злочинів урядовців, які під час повномасштабної війни привласнюють гроші, спрямовані на допомогу українській армії.

фото: Instagram Melovin

Свиня в костюмі – це втілення всіх депутатів і чиновників, які навіть в умовах повномасштабної війни наживаються на армії та податках народу.

«Ніколи не міг подумати, що для того, щоб висловити свою громадську позицію, мені доведеться втілитись у повсякденний образ тих, хто зараз розкрадає державу та повинен нести пряму відповідальність за смерті наших захисників на фронті та у тилових містах. Ваші набиті кишені = відібрані життя військових на фронті!» – прокоментував Melovin у своєму Instagram.

У коментарях користувачі підтримали задум артиста:

  • «Образ комічний, ситуація страшна і набула величезних масштабів»;
  • «Ти робиш дуже важливу справу цим викликом»;
  • «Сміливо, креативно, доречно (і місце, і час). Радісно за твою громадянську позицію. Тобі і твоєму поколінню відновлювати і будувати Україну. І в цьому нелегкому процесі не обійтися без лідерів першопрохідців. Будь одним з таких»;
  • «Дуже серйозна тема, дуже важка. Сил тобі у твоїй боротьбі за справедливість».

Нагадаємо, Київрада на цей рік передбачила на підтримку українських військових п’ять млрд грн.

Раніше повідомлялося, що фірма, наближена до чиновників Шевченківської райдержадміністрації, в листопаді 2022 року взялася за ремонт укриттів на суму майже 97 млн грн. Проте роботи так і не провели. У червні 2023 було проведено розслідування незаконного присвоєння коштів, виділених з міського бюджету на облаштування укриттів. Цими грошима розпоряджалися голови районних держадміністрацій. Із них 90% були пролобійовані депутатами від партії «Слуга народу» або керівником Офісу президента.