Військовий знайшов оригінальний спосіб висміяти ухилянтів, зокрема зірок

Потап не розсекречує своє місцеперебування з початку повномасштабної війни
фото: Peter Sazonov

На титулах опинився актор Дмитро Ступка, продюсер та співак Потап та інші українці, які намагалися сховатися від мобілізації та покинути Україну

Військовий журналіст, фотограф та боєць Петро Сазонов в оригінальний спосіб висміює українських зіркових чоловіків, які не стали на захист Батьківщини. Воїн на своїх сторінках у соцмережах публікує обкладинки імпровізованого журналу з назвою «Ухилянт».

Так, на титулах опинився актор Дмитро Ступка, який виїхав за кордон до початку повномасштабної війни та нині перебуває у США. Не оминув журналіст і продюсера та співака Потапа (чиє місцеперебування під час війни було огорнуто таємницею) та інших українців, які намагалися сховатися від мобілізації та покинути Україну.

фото: Peter Sazonov
фото: Peter Sazonov

Сазонов створює веселі обкладинки журналу «Ухилянт» та підписує їх відповідно за темою. Фотограф зокрема підійняв тему незаконного перетину кордону, коли чоловіки переодягаються у жінок та підробляють документи, а також намагаються провести махінації щодо опіки над родичами з інвалідністю. Також він згадав утікачам і «відмазки», які використовують чоловіки, щоб не обороняти рідну землю. 

фото: Peter Sazonov

Автор обкладинок гостро реагує на ухилянтів, тож не шкодує міцних слів. Деякі зі світлин він обирає випадково з відкритих джерел. Фото висміюють чоловіків, які хизуються отриманими корупційним способом пропусками для руху столичними вулицями під час комендантської години, а також вихваляються шикарним відпочинком за кордоном у той час, коли українці ціною власного життя та здоров'я захищають країну від ворога.

фото: Peter Sazonov
фото: Peter Sazonov

Проте інколи на обкладинках опиняються й справжні втікачі. До прикладу, чоловік, який переплив Дністер й ділився своїм досвідом у соцмережах. Мандрівник та письменник Андрій Сапунов утік у Молдову, ставши кумиром ухилянтів.

Сапунов детально описав процес втечі. Спершу він з Києва доїхав до неназваного прикордонного населеного пункту на звичайному транспорті. Потім найняв таксі, яке його довезло до безлюдного місця.  У Дністер чоловік кинувся, як був, одягнутим. З собою не мав ніяких речей – лише пакет з грошима та документами. Довелось здолати близько 200 метрів, запевнив ухилянт. Каже, що вода була досить прохолодна – все ж таки втечу здійснив у вересні. Вибрався на берег, дістався до Кишинева, роздобув молдовські леї й тепер планує майбутнє життя.

фото: Peter Sazonov

Крім того, одна із саркастичних обкладинок висміює полтавського фітнес-тренера Романа Заволоку, який образив та принизив військових – працівників ТЦК, але згодом поплатився за свої слова. 29 серпня СБУ та Нацполіція затримали у Полтаві провокатора, який плювався у бійців ЗСУ.

фото: Peter Sazonov

Нагадаємо, Офіс президента пояснив, що чекає на ухилянтів, які втекли за кордон.

Читайте також: Потап розповів, як вдалося знову чкурнути за кордон: В мене дуже великі зв'язки