Зірка «Леся+Рома» Лалєнков розкритикував нардепів за заборону УПЦ МП

Актор Дмитро Лалєнков обурився тим, що нардепи підтримали законопроєкт про заборону релігійних організацій, які повʼязані з РФ
фото з відкритих джерел

Актор заявив, що тепер у нардепів залишилося лише два вибори: або проголосувати «за Бога і віру», або «осоромитися»

Зірка українського комедійного серіалу «Леся+Рома», актор Дмитро Лалєнков обурився тим, що нардепи підтримали законопроєкт про заборону релігійних організацій, які повʼязані з РФ. Свої думки він написав у Facebook.

«Навіть Сталін кривавий, на час війни пазурі свої від церкви прибрав, і відкрив храми для вірян, духовенства і молитов, для покаяння і причастя, і заборонив режиму своєму лізти у справи церковні ! А ви ?!? Кожен хто образить мечеть, кірху, синагогу чи церкву відчує гнів Божий, побачить близький свій сумний фінал ! Господа перемогти неможливо!» – написав Лалєнков.

Лалєнков обурився рішенню нардепів про заборону релігійних організацій, які повʼязані з РФ
фото: скріншот

Актор заявив нардепам, що тепер у них залишилося лише два вибори: або проголосувати «за Бога і віру», або «осоромитися».

«Президент просив думати декого! Тепер думати прийшла ваша черга! Вибір у вас (як і у нас) завжди простий : або за Бога і віру, або контрольне у голову голосування, і до сорому, і забуття ! Ду-май-те!!!» – написав Лалєнков.

Нагадаємо, сьогодні, 19 жовтня Верховна Рада України підтримала законопроєкт про заборону релігійних організацій, які повʼязані з РФ. Рішення підтримали 267 народних обранців.

Нагадаємо, що народні депутати зібрали більше, ніж 226 підписів, з вимогою до керівництва Верховної Ради поставити на голосування один із законопроєктів, що стосуються заборони УПЦ МП. До того голова Верховної Ради Руслан Стефанчук запевняв, що у цього питання немає необхідної підтримки в парламенті.

Раніше у розпорядження «Главкома» потрапив список народних депутатів, які погодилися підтримати заборону Московської церкви в Україні. Аналіз списків доводить, що у парламенті досі залишається суттєве лобі Російської православної церкви, адже кількість народних обранців, які не зголосилися заборонити УПЦ МП більше сотні. Зокрема, у списку відсутні прізвища лідерки фракції «Батьківщина» Юлії Тимошенко, голови «Платформи за життя та мир» Юрія Бойка, «слуги» Артема Культенка, Артема Дмитрука, Павла Халімона, Олександра Дубінського та Максима Бужанського. 

Читайте також: Заборона Московської церкви: хто за і хто проти? Списки депутатів публікуються уперше