Instagram-рейтинг українських спортсменів: Світоліна вже популярніша за Коноплянку

Роман з Ґаелем Монфісом сприяв зростанню популярності Еліни Світоліної не менше, ніж успіхи на корті
Instagram Еліни Світоліної

До топ-10 входять чотири футболісти, два боксери, тенісистка, баскетболіст, дзюдоїстка і легкоатлетка

Компанія Aredi оприлюднила щомісячний рейтинг найпопулярніших українських спортсменів згідно з кількістю підписників у мережі Instagram.

Очолювати список продовжує найсильніший боксер світу незалежно від вагової категорії Василь Ломаченко. У нього у понад два рази більше підписників, ніж в іншого боксера, абсолютного чемпіона світу у важкій вазі Олександра Усика, який іде другим.

Третім так само стабільно залишається глибокий резервіст футбольного «Манчестер Сіті» Олександ Зінченко.

А ось тенісистка Еліна Світоліна на гребені роману з французом Ґаелем Монфісом і виступів на першому в році турнірі Grand Slam випередила футболіста німецького «Шальке» Євгена Коноплянку. Впродовж січня в Еліни стало відразу на 13 тисяч прихильників більше, ніж у конкурента, якого вона обійшла.

Відразу на дві позиції піднялися баскетболіст «Лос-Анджелес Лейкерс» Святослав Михайлюк і дзюдоїстка Дарина Білодід. Але то радше тому, що легкоатлетка Юлія Левченко та воротар іспанського «Леґанеса» Андрій Лунін давно про себе чимось знаковим не нагадували.


Додамо, що ще один український чемпіон світу з боксу Олександр Гвоздик наразі має 74,5 тисяч підписників. За 18-річною тенісисткою Даяною Ястремською, яка спричинила фурор перемогою на турнірі в таїландському Гуагіні, стежать 34,4 тисячі. Це наразі менше, ніж у найсильнішого українського борця Жана Беленюка, який назбирав 52,3 тисячі поціновувачів.

Проте найреальніші шанси потіснити когось у першій десятці Instagram-рейтингу українських спортсменів має сексуальна стрибунка в довжину Марина Бех-Романчук, яка нещодавно встановила особистий рекорд (6,73 м) у закритих приміщеннях на турнірі в Берліні. Наразі на Марину підписані 104 тисячі осіб.