Зеленський відзначив двох українських спортсменів почесними відзнаками (відео)

Олександр Усик отримав державну нагороду від Володимира Зеленського
фото: скріншот з відео

Спортсмени були нагороджені Орденом Свободи

Президент України Володимир Зеленський вручив Орден Свободи двом українським спортсменам – фехтувальниці Ользі Харлан та боксеру Олександру Усику. Про це стало відомо з онлайн-трансляції заходу до Дня незалежності.

Олімпійські чемпіони були нагороджені Орденом Свободи, який є державною відзнакою за значні заслуги у зміцненні суверенітету та незалежності України, сприянні єдності українського суспільства, розвитку демократії, проведенні соціально-економічних і політичних реформ, а також у захисті конституційних прав і свобод людини.

Нагадаємо, що фехтувальниця Ольга Харлан встановила історичне досягнення для українського спорту. Вона стала володаркою найбільшої кількості нагород Олімпійських Ігор – шести. Також Харлан стала п'ятою спортсменкою з України, якій вдалося виграти два олімпійських золота.

Також український боксер Олександр Усик переміг Тайсона Ф'юрі та став першим абсолютним чемпіоном світу в надважкому дивізіоні у 21 столітті, який об'єднав чотири чемпіонські пояси – WBA, IBF, WBO, WBC. Але згодом відмовився від звання абсолютного чемпіона світу.