Епідемія Covid-19. У Китаї зафіксовано величезні черги біля крематоріїв і похоронних бюро

У Китаї зафіксували скупчення людей у крематоріях і похоронних бюро
фото ілюстративне

Супутникові знімки доводять переповненість похоронних бюро та крематоріїв у Китаї

У Китаї вирує нова хвиля коронавірусу. На супутникових знімках в Китаї зафіксували скупчення людей у крематоріях і похоронних бюро. Про це повідомляє CNN.

«Супутникові знімки, зроблені над низкою китайських міст, зафіксували скупчення людей у ​​крематоріях і похоронних бюро, оскільки країна продовжує боротьбу з безпрецедентною хвилею зараження Covid-19 після скасування суворих пандемічних обмежень», – пише видання.

На знімках Maxar наприкінці грудня та початку січня видно похоронне бюро на околиці Пекіна, де є черги транспортних засобів, що чекають біля похоронних бюро. 

На першому фото вулиці навколо похоронного бюро Куньміна рік тому. Друге фото зроблене минулого тижня, на ньому видно більше машин, припаркованих уздовж вулиць біля входу.

Джерела видання повідомили, що в Пекіні перевантажений персонал намагається встигати за кількістю трупів, а сім’ї розповідають, що чекають днями, аби поховати чи кремувати своїх близьких.

На першому фото похоронне бюро міста Таншань у січні 2020 року, до того, як пандемія охопила країну і на другому – минулого тижня, де припарковано набагато більше транспортних засобів.

Нині офіційна кількість смертей від Covid-19 у Китаї після послаблення обмежень залишається низькою – із 7 грудня зафіксовано лише 37 смертей.

Нагадаємо, раніше ВООЗ заявила, що Пекін приховує реальну ситуацію щодо смертності від коронавірусу.

Разом з тим ВООЗ попередила, що штам коронавірусу Omicron XBB.1.5 може призвести до нової хвилі захворюваності.