Ле Пен сподівається перемогти партію Макрона на виборах до Європарламенту

Марін Ле Пен та Еммануель Макрон

До Європарламенту від партії Ле Пен також балотуватиметься координатор поїздок французьких політиків до Росії та в окупований Крим

У Франції ультраправа партія Марін Ле Пен «Національне об'єднання» оголосила на з'їзді про початок кампанії з виборів до Європарламенту.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

У кампанії Ле Пен сподівається скористатися труднощами Макрона, що зіткнувся з протестами «жовтих жилетів». Вона заявила, що єдина сила, яка здатна перемогти Макрона, – це її партія.

Як кандидати в Європарламент під час з'їзду були представлені 12 людей. На чолі списку 23-річний лідер партійного відділення у столичному регіоні Іль-де-Франс Жордан Барделла. Третю позицію займає координатор поїздок французьких політиків до Росії та окупований Крим, співголова асоціації Франко-російський діалог Тьєрі Маріані.

За даними соцопитування від грудня 2018 року, за «Національне об'єднання» готові віддати голоси 24% опитаних французів. На другому місці партія «Вперед, Республіка!» президента Макрона (18%). За президентською партією слідують праві «Республіканці» (11%) і вкрай ліва «Непокірна Франція» (9%).

Вибори до Європарламенту заплановано на травень 2019 року.

Нагадаємо, у грудні 2018 року ЗМІ повідомляли, що Ле Пен отримувала гроші від росіян, які мають вплив в Україні.

Восени французький суд наказав лідерові партії «Національне об'єднання» (колишній «Національний фронт») Марін Ле Пен у найкоротші строки пройти психіатричне обстеження. Таке рішення пов'язане зі справою про публікацію у Twitter-акаунті політика фотографій вбивства бойовиками ІДІЛ кількох заручників.

Натомість Ле Пен відмовилася проходити психіатричну експертизу.

Влітку партію Марін Ле Пен позбавили 2 млн євро державних дотацій