Ле Пен сподівається перемогти партію Макрона на виборах до Європарламенту

Ле Пен сподівається перемогти партію Макрона на виборах до Європарламенту
Марін Ле Пен та Еммануель Макрон

До Європарламенту від партії Ле Пен також балотуватиметься координатор поїздок французьких політиків до Росії та в окупований Крим

У Франції ультраправа партія Марін Ле Пен «Національне об'єднання» оголосила на з'їзді про початок кампанії з виборів до Європарламенту.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

У кампанії Ле Пен сподівається скористатися труднощами Макрона, що зіткнувся з протестами «жовтих жилетів». Вона заявила, що єдина сила, яка здатна перемогти Макрона, – це її партія.

Як кандидати в Європарламент під час з'їзду були представлені 12 людей. На чолі списку 23-річний лідер партійного відділення у столичному регіоні Іль-де-Франс Жордан Барделла. Третю позицію займає координатор поїздок французьких політиків до Росії та окупований Крим, співголова асоціації Франко-російський діалог Тьєрі Маріані.

За даними соцопитування від грудня 2018 року, за «Національне об'єднання» готові віддати голоси 24% опитаних французів. На другому місці партія «Вперед, Республіка!» президента Макрона (18%). За президентською партією слідують праві «Республіканці» (11%) і вкрай ліва «Непокірна Франція» (9%).

Вибори до Європарламенту заплановано на травень 2019 року.

Нагадаємо, у грудні 2018 року ЗМІ повідомляли, що Ле Пен отримувала гроші від росіян, які мають вплив в Україні.

Восени французький суд наказав лідерові партії «Національне об'єднання» (колишній «Національний фронт») Марін Ле Пен у найкоротші строки пройти психіатричне обстеження. Таке рішення пов'язане зі справою про публікацію у Twitter-акаунті політика фотографій вбивства бойовиками ІДІЛ кількох заручників.

Натомість Ле Пен відмовилася проходити психіатричну експертизу.

Влітку партію Марін Ле Пен позбавили 2 млн євро державних дотацій

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: