Лишь бы не было войны: Білоруська опозиція закликала обмежити трансляцію російських телеканалів

«Білоруський народний фронт» підкреслив, що Республіка Білорусь є формою існування білоруського нації
Фото: Радіо Свобода

Партія закликала білоруський бізнес користуватися білоруською мовою в рекламних кампаніях

Опозиційна партія «Білоруський народний фронт» закликала владу країни обмежити трансляцію російських телеканалів. Відповідну заяву було поширено через сайт політичної сили.

Документ було опубліковано 12 січня на тлі, як сказано у заяві, «інсинуацій про втілення авантюри під назвою «союзна держава»

«Вимагаємо від влади Білорусі обмежити трансляцію російських телеканалів, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу і по-суті, є засобами ведення інформаційної війни проти нашої країни, замінивши їх програмами власного ж виробництва або збалансованим набором іноземних телепрограм з різних інших країн», - сказано у заяві.

«Поки значна частина білорусів не користується білоруською мовою, дивиться російські телеканали, живе в російському мовному просторі - завжди буде небезпека того, що сюди прийдуть російські танки «захищати російськомовних». Не дарма ж російські шовіністи кажуть що «русскій мір» - це весь простір панування російської мови», - пояснили політики.

Партія закликала білоруський бізнес користуватися білоруською мовою в рекламних кампаніях, в обробці товарів, в комунікації з покупцями і користувачами. Політична сила також закликала владу Білорусі розширювати використання білоруської мови в системі освіти і приймати законодавство на білоруській.

«Білоруський народний фронт» також підкреслив, що Республіка Білорусь є формою існування білоруського нації - і тільки як білоруська національна держава вона має сенс. Державні інститути будуть дійсно сильні тільки тоді, коли будуть спиратися на білоруське суспільство, білоруський бізнес, білоруське селянство, білоруську армію, білоруські ЗМІ, білоруську церкву, сказано в заяві.

Зазначимо, президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країну в найближчі роки будуть «пробувати на зуб», і треба бути готовими відповісти на це.

Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко закликав білорусів укріплювати власну державу. Про це він сказав під час новорічного привітання білорусів.

Як повідомляв «Главком», перед Новим роком Лукашенко провів переговори тет-а-тет з Путіним, а прем'єр-міністр Медведєв підписав розпорядження про створення робочої групи, яка займатиметься  обговоренням інтеграції двох держав і різних суперечок між ними.