Лукашенко звинуватив Україну у «вирізанні органів» нібито вбитих білоруських водіїв

Білорусь готувала силову спецоперацію проти України

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко на відкритті поліклініки у Мінську розповів «нові подробиці» історії із обміном далекобійників, яку сам білоруський диктатор називає «спецоперацією».

Так, Лукашенко заявив, що у двох нібито вбитих на території України водіїв-далекобійників з Білорусі українці спеціально вирізали прострелені внутрішні органи, аби приховати причини їхньої смерті.

Втім, зазначив білоруський диктатор, «медицина у нас хороша», тож тамтешні спеціалісти буцімто з’ясували правду.

Крім того, Лукашенко заявив, що далекобійників в Україні не тільки застрелили, а ще й перед смертю начебто катували.

[TWITTER] [/TWITTER]

Через це, мовляв, Білорусь готувала для визволення далекобійників цілу силову операцію, до якої, втім, не вдалася.

Нагадаємо, 31 травня Олександр Лукашенко заявив, що Україна ще до початку повномасштабної російсько-української війни начебто убила на своїй території двох далекобійників з Білорусі. А для визволення інших водіїв з білоруськими паспортами лукашенківські силовики нібито провели «спецоперацію».

Наступного дня посол України в Білорусі Ігор Кизим викрив брехню Лукашенка про «спецоперацію». Дипломат пояснив, що обмін далекобійниками проводили Україна та Росія. Процедура відбувалася на території Білорусі. Та, коли російські водії опинилися у Бресті – білоруські силовики взяли українців у заручники, пообіцявши віддати їх лише в обмін на білоруських далекобійників.