Телескопу Hubble виповнилося 30 років. NASA показало дивовижні кадри, зроблені апаратом

Галактичні туманності, зняті телескопом Hubble

Фото NASA

Громадськості презентували знімки двох галактичних туманностей, NGC 2014 і NGC 2020

Телескоп Hubble Національного управління по аеронавтиці і дослідженню космічного простору США (NASA) сфотографував дві галактичні туманності, NGC 2014 і NGC 2020. На честь 30-річчя апарату їх презентували громадськості на сторінці телескопа в Twitter.

«До свого 30-річчя Hubble презентує кольорову сцену на прізвисько «Космічний риф». Ці дві галактичні туманності – NGC 2014 у червоному та NGC 2020 у синьому – є частиною величезного зореутворюючого регіону у наближеній галактиці. Вони підсвічені молодими й великими зірками», – повідомили в NASA.

Крім цього, в мережі з’явився відеоролик, присвячений 30-річчю апарату.

Нагадаємо, ракета SpaceX доставить двох американських астронавтів на Міжнародну космічну станцію 27 травня, що стане першим запуском ракети з екіпажем на борту з території США за останні майже десять років. Раніше американських астронавтів доставляли на космічну станцію на російській ракеті «Союз».

Як повідомлялося, національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) призупинило роботу над ракетою-носієм SLS (Space Launch System) і кораблем Orion в Космічному центрі ім. Джона Стенніса в штаті Міссісіпі і центрі складання Мішуд в штаті Луїзіана через пандемію коронавірусу Covid-19. 

Читайте також: