Астронавти із США вперше відправляться на МКС за допомогою SpaceX

Астронавти із США вперше відправляться на МКС за допомогою SpaceX
З липня 2011 року Сполучені Штати відправляли своїх астронавтів на Міжнародну космічну станцію за допомогою російських ракет «Союз»

Раніше американських астронавтів доставляли на космічну станцію на російській ракеті «Союз»

Ракета SpaceX доставить двох американських астронавтів на Міжнародну космічну станцію 27 травня, що стане першим запуском ракети з екіпажем на борту з території США за останні майже десять років. Про це повідомляє «Голос Америки» з посиланням на Національне управління США з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA).

Як зазначається, астронавти Роберт Бенкен і Дуглас Херлі відправляться на МКС на борту ракети SpaceX Crew Dragon. За попередньою інформацією, запуск відбудеться 27 травня о 16:32 за місцевим часом (23:32 за Києвом) з космодрому Космічного центру імені Кеннеді у Флориді. 

«27 травня NASA знову відправить американських астронавтів на американській ракеті з американської землі», – заявив глава NASA Джим Брайденстайн у Twitter. 

З липня 2011 року Сполучені Штати відправляли своїх астронавтів на Міжнародну космічну станцію за допомогою російських ракет «Союз».

Нагадаємо, 9 березня, американський вантажний космічний корабель Cargo Dragon компанії SpaceX успішно зістикувався з Міжнародною космічною станцією. Корабель був підхоплений за допомогою 17-метрової руки-маніпулятора Canadarm-2, якою керував американський астронавт Джессіка Меїр.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: