NASA показало з космосу пожежу в Чорнобильській зоні (фото)

NASA показало з космосу пожежу в Чорнобильській зоні (фото)
Супутникове фото пожежі в зоні ЧАЕС

В агентстві уточнили, що площі масових пожеж у зоні ЧАЕС обліковуються майже 100 гектарами

Супутник NASA сфотографував територію пожежі в зоні відчуження ЧАЕС з космосу. Про це повідомляється на сайті NASA.

«Супутник Suomi NPP від NASA закадрував пожежу, яку спричинила людина, біля Чорнобильської атомної електростанції в Україні», - сказано в повідомленні.

Відзначається, що сам знімок був зроблений ще 5 квітня.

Нагадаємо, у Чорнобильській зоні шостий день гасять пожежу: залучили майже 400 людей.

На сьогоднішній день, у зоні відчуження ЧАЕС продовжується гасіння пожеж на території Корогодського, Котовського та Денисовецького лісництв.

Через пожежі, що тривають у Чорнобильській зоні відчуження, в Києві спостерігалося короткочасне локальне підвищення концентрації цезію-137 у приземному шарі атмосферного повітря в північно-західній частині столиці України.

9 квітня рятувальниками Київської області здійснено 132 бойових виїздів на гасіння пожеж в екосистемах. У Києві було зафіксовано 44 пожежі.

10 квітня президент Володимир Зеленський заявив, що підтримує збільшення штрафів за спалювання сухостою до 6 тисяч гривень, а також закликав Верховну Раду розглянути можливість впровадження кримінальної відповідальності за такі дії.

До слова, на Закарпатті слідчими поліції повідомлено про підозру 49–річному мешканцю міста Хуст в умисному підпалі Долини нарцисів. Суму заподіяних заповіднику збитків через підпал оцінили майже в 650 тис. грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: