Телескопу Hubble виповнилося 30 років. NASA показало дивовижні кадри, зроблені апаратом

Телескопу Hubble виповнилося 30 років. NASA показало дивовижні кадри, зроблені апаратом

Галактичні туманності, зняті телескопом Hubble

Фото NASA

Громадськості презентували знімки двох галактичних туманностей, NGC 2014 і NGC 2020

Телескоп Hubble Національного управління по аеронавтиці і дослідженню космічного простору США (NASA) сфотографував дві галактичні туманності, NGC 2014 і NGC 2020. На честь 30-річчя апарату їх презентували громадськості на сторінці телескопа в Twitter.

«До свого 30-річчя Hubble презентує кольорову сцену на прізвисько «Космічний риф». Ці дві галактичні туманності – NGC 2014 у червоному та NGC 2020 у синьому – є частиною величезного зореутворюючого регіону у наближеній галактиці. Вони підсвічені молодими й великими зірками», – повідомили в NASA.

Крім цього, в мережі з’явився відеоролик, присвячений 30-річчю апарату.

Нагадаємо, ракета SpaceX доставить двох американських астронавтів на Міжнародну космічну станцію 27 травня, що стане першим запуском ракети з екіпажем на борту з території США за останні майже десять років. Раніше американських астронавтів доставляли на космічну станцію на російській ракеті «Союз».

Як повідомлялося, національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) призупинило роботу над ракетою-носієм SLS (Space Launch System) і кораблем Orion в Космічному центрі ім. Джона Стенніса в штаті Міссісіпі і центрі складання Мішуд в штаті Луїзіана через пандемію коронавірусу Covid-19. 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: