Венесуельські військові стали охороняти супермаркети: люди масово грабують магазини

Військові Венесуели
Фото: @GNBoficial

В країні гостро відчувається дефіцит продовольства

У Венесуелі військові і співробітники поліції охороняють вхід в супермаркети, дозволяючи потрапити всередину лише обмеженому числу покупців. Як суботу, 6 січня, передав ряд інформагентств, відповідні заходи прийняті, зокрема, в Каракасі після того, як в місті Кайкара в 460 км на південь від столиці мінімум 20 магазинів були розграбовані і 48 осіб затримано за незаконне привласнення торгової продукції. За неофіційними даними, в ході інцидентів загинули двоє.

У зв'язку з найсильнішою інфляцією і браком коштів у скарбниці для закупівлі товарів за кордоном, в країні гостро відчувається дефіцит продовольства. Крім того, зарплати місцевих жителів часто не дозволяють їм придбати навіть базовий набір продуктів.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Влада відреагувала на продовольчу кризу, наказавши власникам 26 мереж найпопулярніших супермаркетів знизити ціни на ряд найменувань продукції. Слідом за цим у магазинів вишикувалися довжелезні черги, для підтримки правопорядку були задіяні військовослужбовці.

Найбільш малозабезпечені верстви населення мають право претендувати на продовольчу допомогу, однак для цього влада повинна задовольнити їх запит в письмовій формі.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Рейтингове агентство Standard & Poor's 14 листопада оголосило про частковий дефолт Венесуели. Заява послідувала після того, як Каракас 12 листопада пропустив крайній термін виплати 200 млн доларів за двома довгостроковими кредитами, а віце-президент Венесуели Тарек ель-Айссамі на зустрічі з міжнародними кредиторами не запропонував ніякого виходу із фінансової скрути.

Нагадаємо, США ввели санкції проти чотирьох колишніх і діючих державних чиновників Венесуели у зв'язку з корупцією і репресіями.

Читайте також матеріла «Главкому» «Віктор Федорович Мадуро. Куди веде Венесуелу наступник Уго Чавеса».