Відсоткова ставка за борговими зобов’язаннями Італії виросла на фоні виборів

Ринок негативно реагує на результати парламентських виборів

На початку торгів борговими зобов’язаннями в понеділок, 5 березня, відсоткова ставка за 10-річні бонди Італії виросла на 10 базисних пунктів і склала 2,14%. Про це повідомляє агентство Reuters.

Це призвело до збільшення відсоткової ставки на інші ризиковані цінні папери таких країн, як Португалія і Іспанія. Окрім цього інвестори почали масово продавати італійські цінні папери і скуповувати цінні папери ФРН на фоні новин про підтримку Руху п’яти зірок на виборах парламенту Італії. Ставка по німецьким цінним паперам впала і складає рекордно низькі 0,60%.

Окрім того така негативна реакція ринку спричинена тим, що на сьогодні немає ясності як довго триватимуть коаліційні переговори щодо формування уряду на фоні того, що жодна із учасниць виборів 4 березня не отримала більшість. Індекс італійської фондової біржі FTSE MIB на початку торгів відразу впав на 1,2% хоча через годину трохи відіграв позиції. Курс євро також зменшився на 0,3% і склав 1,228 доларів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на парламентських виборах в Італії, згідно з даними екзит-полів, найбільше місць у парламенті отримає блок партій на чолі з Сільвіо Берлусконі

Читайте також: П’ятдесят відтінків «друзів Путіна». Перші висновки з італійських виборів