Відсоткова ставка за борговими зобов’язаннями Італії виросла на фоні виборів

Відсоткова ставка за борговими зобов’язаннями Італії виросла на фоні виборів

Ринок негативно реагує на результати парламентських виборів

На початку торгів борговими зобов’язаннями в понеділок, 5 березня, відсоткова ставка за 10-річні бонди Італії виросла на 10 базисних пунктів і склала 2,14%. Про це повідомляє агентство Reuters.

Це призвело до збільшення відсоткової ставки на інші ризиковані цінні папери таких країн, як Португалія і Іспанія. Окрім цього інвестори почали масово продавати італійські цінні папери і скуповувати цінні папери ФРН на фоні новин про підтримку Руху п’яти зірок на виборах парламенту Італії. Ставка по німецьким цінним паперам впала і складає рекордно низькі 0,60%.

Окрім того така негативна реакція ринку спричинена тим, що на сьогодні немає ясності як довго триватимуть коаліційні переговори щодо формування уряду на фоні того, що жодна із учасниць виборів 4 березня не отримала більшість. Індекс італійської фондової біржі FTSE MIB на початку торгів відразу впав на 1,2% хоча через годину трохи відіграв позиції. Курс євро також зменшився на 0,3% і склав 1,228 доларів.

28471693_564933127203937_2012174225212702720_n

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на парламентських виборах в Італії, згідно з даними екзит-полів, найбільше місць у парламенті отримає блок партій на чолі з Сільвіо Берлусконі

Читайте також: П’ятдесят відтінків «друзів Путіна». Перші висновки з італійських виборів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: