Вибори в Італії: більшість місць у парламенті отримає блок Берлусконі

Вибори в Італії: більшість місць у парламенті отримає блок Берлусконі
Сілвіо Берлусконі

Блок правоцентристів Берлусконі разом має отримати 33-36%

На парламентських виборах в Італії, згідно з даними екзит-полів, найбільше місць у парламенті отримає блок партій на чолі з Сільвіо Берлусконі. 

Про це повідомляє BBC.

Партії Берлусконі «Вперед, Італіє» (Forza Italia) та її союзникам — правопопулістській «Лізі Півночі» та націоналістичній «Брати Італії» — прогнозували від 35 до 37% голосів.

Однак партія популістів «Рух 5 зірок» може стати найбільш представленою одиночною партією у парламенті, попри те, що більшість місць забере коаліція. За неї віддали найбільше голосів.

За попередніми даними, «Рух 5 зірок» може отримати від 29,5% до 32,5% голосів. Тоді як блок правоцентристів Берлусконі разом має отримати 33-36%.

Під час цьогорічних парламентських виборів вперше була застосована змішана мажоритарно-пропорційна виборча система: одна третина місць визначається за мажоритарною системою, а дві третини - за пропорційною системою.

Партію Forza Italia («Вперед, Італіє») очолює Сильвіо Берлусконі, бізнесмен і медіамагнат, у минулому він чотири рази очолював італійський уряд. Його політичну силу радше можна охарактеризувати як правоцентристську. Нині вона виступає проти мігрантів і висловлює підтримку Кремлю. Самого Сильвіо Берлусконі позв'язують з Путіним дружні зв'язки.

Сам Берлусконі не має права обіймати державні посади через судимість. Якщо його блок переможе, він обіцяє висунути кандидатом на посаду прем'єр-міністра чинного голову Європейського парламенту Антоніо Таяні.

«Рух 5 зірок» — виражені популісти, набули великої підтримки в останні 5 років. Засновник партії — популярний італійський блогер і комік Беппе Грілло. Рух позиціонує себе як «силу звичайних італійців», позаяк серед членів багато адвокатів, лікарів, освітян та інших людей, раніше не пов'язаних із політикою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: