Чи буде Молдова надавати військову допомогу Україні? Міноборони дало відповідь

Молдова не надаватиме озброєння, але й надалі розміщуватиме у себе українських біженців
фото з відкритих джерел

Молдова відхрестилася від надання будь-якої допомоги Україні, окрім гуманітарної

Молдова не надає Україні військової допомоги. Про це заявив міністр оборони країни Анатолій Носатий в ефірі телеканалу TVR Moldova.

Він наголосив, що держава зберігає нейтралітет у війні між Росією та Україною. «Ми не займаємося постачанням військової техніки, озброєння, іншого військового обладнання. В Україну ми надсилаємо виключно гуманітарну допомогу», –  сказав міністр. Проте також пообіцяв, що Молдова й надалі надаватиме гуманітарну допомогу українцям та розміщуватиме у себе біженців.

Нагадаємо,  Україна, Молдова та Румунія підписали спільну декларацію про співпрацю. Міністри закордонних справ та міністри оборони Румунії, Молдови та України провели в Бухаресті тристоронню зустріч та обговорили безпекову ситуацію в регіоні і перспективи подальшої співпраці.

«Розширення Європейського Союзу, а також поглиблена співпраця з НАТО є ключовими в цьому відношенні, і ми й надалі докладатимемо всіх зусиль, щоб продовжувати сильну європейську та євроатлантичну підтримку регіону», – зазначено у спільному документі.

Відповідна декларація є першим офіційним документом, підписаним у рамках тристоронньої програми Румунії, Республіки Молдова та України.

Читайте також: 

Кремль втратив друга. Молдавський суд виніс вирок проросійському політику