Держдеп відреагував на заяву Кулеби про відставку

фото ілюстративне

Державний секретар США Ентоні Блінкен телефонував Дмитру Кулебі, щоб висловити те, наскільки йому було приємно працювати з ним протягом останніх кількох років

Сполучені Штати Америки високо оцінили роботу Дмитра Кулеби на посаді голови українського МЗС. Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер під час брифінгу.

Зокрема Міллер зазначив, що Кулеба був важливим партнером США у поїздках по всьому світу заради збільшення підтримки України серед інших країн.
Журналіст запитав у Метью Міллера, як він ставиться до змін в українському уряді, що наразі відбуваються.

Американський посадовець зазначив, що з його боку було б не доречно надавати особисті оцінки таким рішенням. Однак він повідомив, що Державний секретар США Ентоні Блінкен телефонував Дмитру Кулебі, щоб висловити те, наскільки йому було приємно працювати з ним протягом останніх кількох років.

«Міністр закордонних справ Кулеба був надзвичайним партнером Сполучених Штатів у нашій роботі на підтримку України... боротьбі проти російської агресії, а також у роботі, яку ми робили, щоб мобілізувати дипломатичну підтримку», – заявив Міллер.

Він зазначив, що у певному сенсі міністр закордонних справ Кулеба був головним партнером США у поїздках по всьому світу, які організовувалися заради отримання дипломатичної підтримки для України, а також для притягнення Росії до відповідальності.

За словами Міллера, Блінкен та Кулеба на зустрічах з іншими країнами завжди спочатку порушували питання надання Україні ППО та інших засобів оборони. Також він зазначив, що обидва під час спільної роботи намагалися з'ясувати, як вирішити дуже конкретні проблеми, що стоять перед Україною, яка продовжує боротися з російською агресією.

Міллер також додав, що Блінкен висловив свою велику вдячність і дружбу голові українського МЗС Кулебі, а також те, що вже чекає на співпрацю із його заступником.

Нагадаємо, до парламенту надійшла заява про відставку міністра закордонних справ Дмитра Кулеби. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук. 

Як відомо, міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Камишін Олександр, міністр юстиції України Денис Малюська та міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець написали заяви на звільнення. Про це повідомив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.