КНДР запустила повітряні кулі зі сміттям до Південної Кореї (фото)

Повітряні кулі із прив’язаними до них пакетами зі сміттям падали по всій країні
фото: Yonhap

КНДР назвала свої дії акцією «око за око» у відповідь на листівки із закликом повалити пхеньянський режим з території Південної Кореї

Північна Корея відправила понад 150 повітряних куль зі сміттям на територію Південної Кореї. Про це повідомляє інформаційне агентство Yonhap з посиланням на сеульських військових

За даними Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї, з вечора вівторка, 28 травня, повітряні кулі перетинали кордон і падали в різних місцях по всій країні, досягнувши навіть південно-східної провінції Південний Кьонсан. Усередині пакетів, прив’язаних до куль, було різноманітне сміття − пластикові пляшки, батарейки, частини взуття і навіть гній.

фото: Yonhap

«Ці дії Північної Кореї явно порушують міжнародне право і серйозно загрожують безпеці нашого народу. Ми суворо попереджаємо Північну Корею, щоб вона негайно припинила свої нелюдські і вульгарні дії», − заявив представник Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї.

Водночас Північна Корея назвала свої дії акцією «око за око». Протягом багатьох років північнокорейські перебіжчики та місцеві активісти відправляли з території Південної Кореї листівки у КНДР на повітряних кулях, щоб заохотити громадян до повстання проти диктаторського режиму.

Раніше об'єднання перебіжчиків «Борці за вільну Північну Корею» відправило з Південної Кореї до КНДР 300 тис. антиурядових пропагандистських листівок, а також 2 тис. USB-накопичувачів із відеозаписами виконання південнокорейської популярної музики, яка в КНДР заборонена.

Читайте також: Північна Корея знову запустила ракету у бік Японії, але щось пішло не так