Кремль на зло Заходу пообіцяв знищити природу Арктики

Дмитро Медведєв (у центрі) заявив, що, оскільки Росію не повернули до Арктичної ради, вона може наплювати на екологічну безпеку регіону
фото з російських ЗМІ

Росія планує постачати газ і нафту із арктичних родовищ в Африку та Латинську Америку

Дмитро Медведєв розкритикував відновлення роботи Арктичної ради без участі Росії, пригрозивши екологічними проблемами у регіоні. Про це заступник голови Ради безпеки РФ написав у Telegram.

Медведєв заявив, що усі рішення, які ця структура ухвалить без участі Росії, РФ не буде виконувати. Зокрема, Медведєв натякнув на майбутні проблеми з екологією у арктичному регіону, до російські компанії видобувають газ та нафту.

«Спільна ефективна робота щодо забезпечення охорони навколишнього середовища та розвитку приполярних районів буде фактично заморожена», – запевнив третій президент Росії.

Визнавши поступове закриття європейського ринку для російських енергоресурсів, Дмитро Медведєв пояснив, що Росія буде співпрацювати із іншими регіонами планети – Азією, Африкою та Латинською Америкою.

Крім того, заступник голови Радбезу заявив, що Росія почне більше використовувати викопне паливо на внутрішньому ринку та «стимулювати глибоку переробку енергоресурсів».

[TWITTER] [/TWITTER]

Нагадаємо, що екологічні проблеми у російській Арктиці розпочалися уже в травні.

Причиною стали масові пожежі у лісах Сибіру. Площа пожеж цього року збільшилася вдвічі. Оскільки пожежі викидають величезну кількість вуглекислого газу в атмосферу Арктики, вони є основною причиною занепокоєння з приводу зміни клімату.

Разом з тим, російська влада вирішує цю проблему за допомогою ув’язнених. Пожежі у Сибіру гасять зеки, бо усі пожежники і рятівники були відправлені на війну в Україну.