Лавров в ООН відкрито погрожував «ядерною доктриною»

Міністр закордонних справ РФ вкотре пригрозив застосувати ядерну зброю
Фото: Associated Press

Очільник МЗС РФ  заявив, що російська ядерна доктрина поширюватиметься на території, приєднані після «референдумів»

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров вкотре пригрозив застосувати ядерну зброю, відповідаючи на питання про фейкові «референдуми» на окупованій території України. Заяву міністра цитує російське агентство «Интерфакс».

На пресконференції в ООН очільник МЗС РФ  заявив, що всі російські закони і доктрини, включно з ядерною, поширюватимуться і на приєднані через фейкові «референдуми» території України в разі їх закріплення в Конституції Росії.

«Уся територія Російської Федерації, яка закріплена і додатково може бути закріплена в Конституції Російської Федерації, безумовно, перебуває під повним захистом держави, це абсолютно природно. Усі закони, доктрини, концепції, стратегії Російської Федерації поширюються на всю її територію», – йдеться в процитованій відповіді Лаврова на запитання журналіста з приводу планів щодо приєднання «нових територій».

Коментуючи заяви про неминучу відповідь США в разі «приєднання» до Росії окупованих територій, Лавров зазначив, що не бажає «займатися якимись похмурими прогнозами».

Водночас очільник МЗС РФ заявив, що «постачаючи зброю Києву, США та Євросоюз і НАТО не можуть претендувати на статус нейтральних, тобто не можуть претендувати на те, що вони не беруть участі в конфлікті».

За його словами, Сполучені Штати відправляють в Україну зброю, надають розвідувальні та супутникові дані, а це, мовляв, означає, що вони уже «є стороною конфлікту».

Нагадаємо, 21 вересня російський диктатор заявив про готовність використати ядерну зброю. «Для захисту Росії та нашого народу ми застосуємо всі наявні засоби», – сказав Путін.

США повідомили, якою буде відповідь, якщо Путін застосує ядерну зброю.

Читайте також: