Костянтин Машовець Координатор групи «Информационное сопротивление»

Чотири причини, чому Кремль боятиметься застосувати ядерну зброю

Путін за кожної нагоди лякає світ зброєю масового знищення
фото з відкритих джерел

З військової точки зору підрив ядерного боєзаряду ніяк не врятує РФ від поразки

На рахунок тактичної ядерної зброї.

Так, певна вірогідність її застосування противником є. Однак, при цьому слід врахувати певні нюанси:

  • Це «просто так» противнику не менеться. І я зараз не про реакцію «світової спільноти», я про інше... і в Кремлі про це знають.
  • Сам факт застосування Кремлем у конвінціональній війні ядерної зброї проти НЕ-ядерної країни, коли територіальній цілосності та суверенітету самої РФ нічого не загрожує, до самого фундаменту руйнує гласну (законну) та негласну системи ядерного стримування та безпеки, яка поки що нині існує у світу.
  • З військової точки зору підрив ядерного боєзаряду до однієї кілотони, (максимальний обсяг до 1.5-2 кілотони) не змінить загальної стратегічної ситуації у війні одразу, але безперечно змінить її в подальшому. І явно не на користь Кремля... це очевидно.
  • Якщо в Кремлі думають, що це не стане досить зручним та відмінним приводом для форсування процесів, скажимо так «переформатування» самої Росії, то вони помиляються на цей рахунок. Бізнес, звичайно, є бізнес, але коли твого парнера починає «заносити», то його зазвичай викидають із цього бизнеса, особливо тоді, коли доля у нього в цьому бізнесі не те, щоб була велика чи вирішальна.

А загалом, цей пост варто співставити з моїм дописом за березень місяц, де я достатньо «близько до теми» описав в чому сенс цієї війни для Заходу... і як в її сценарій «вкладається» застосування ТЯО.

Читайте також:
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: