Росія висилає румунського дипломата

Російське МЗС заявило, що викликало румунського посла Крістіана Істрате і вручило йому відповідну ноту
фото з відкритих джерел

Румунський дипломат, ім’я якого не називається, буде висланий із Росії

Міністерство закордонних справ Росії заявило, що висилає румунського дипломата. Про це повідомляє зовнішньополітичне відомство.

Російське МЗС заявило, що викликало румунського посла Крістіана Істрате і вручило йому відповідну ноту. Румунський дипломат, ім’я якого не називається, буде висланий із Росії.

Відомство країни-агресорки пояснило свої дії тим, що вони є відповіддю на оголошення румунською владою персоною нон-ґрата співробітника посольства Росії у Бухаресті. Російське МЗС вважає, що це було «нічим не мотивоване рішення».

Нагадаємо, що 24 травня МЗС Румунії заявило про оголошення персоною нон грата російського дипломата при посольстві РФ в Бухаресті

Як зазначається, рішення МЗС Румунії було ухвалене після арешту громадянина Румунії, який був звинувачений прокурорами Diiicot у державній зраді після того, як стало відомо, що він надсилав до посольства Росії в Бухаресті зображення військових об’єктів Румунії та НАТО, розташованих поблизу Тулчі, а також фіксував пересування військового конвою, що рухався в бік України.

Читайте також: ФСБ вербує українських біженців для диверсій в Європі – The Wall Street Journal