Сенатори США закликали соцмережі краще боротися з іспаномовною пропагандою РФ

Російська пропаганда націлена і на іспаномовне населення США
фото з відкритих джерел

У своїх листах сенатори закликали компанії краще модерувати сторінки російських медіа

Троє американських сенаторів (два демократи і республіканець) написали листи до Facebook, Twitter і Telegram, у якому закликали компанії краще боротися зі спробами Росії поширювати в соцмережах іспанськомовну дезінформацію про вторгнення в Україну. Про це пише Reuters.

Сенатори Боб Менендес, Тім Кейн та Білл Кессіді зокрема попросили компанії краще модерувати сторінки російських медіа, таких як RT en Espanol і Sputnik Mundo.

«Ми... знаємо, що дезінформаційні кампанії іспанськомовних російських державних ЗМІ, що націлені на аудиторію Латинської Америки та Карибського басейну, регулярно досягають іспаномовних спільнот у Сполучених Штатах, завдаючи прямої шкоди нашим національним інтересам», – йдеться в листах.

Листи були надіслані виконавчому директору Telegram Павлу Дурову, гендиректору Meta (Facebook) Марку Цукербергу і гендиректору Twitter Парагу Агравалу.

Подібний лист до Facebook уже надсилала група з 21 законодавця США у квітні.

Нагадаємо, за інформацією The Washington Post, Twitter та YouTube почали ігнорувати запити щодо блокування російської пропаганди й публікацій у соціальних мережах. Як зазначає видання, українські офіційні особи кажуть, що компанії стали менш чуйними до запитів видалити пропагандистський контент. Згідно з даними європейського Центру дезінформації, багато запитів залишається без уваги, а дописи з наративами Кремля та облікові записи їхніх авторів активні в соцмережах.

Раніше в РНБО заявили, що Росія маніпулює інформацією турецьких медіа щодо виробництва Bayraktar. Зокрема, нещодавно деякі турецькі медіа розповсюдили інформацію щодо того, що Росія та Об’єднані Арабські Емірати бажають співпрацювати з турецькою компанією Baykar у виробництві безпілотників Bayraktar. Насправді ж турецькі медіа пишуть про те, що, попри прохання російської сторони, генеральний директор компанії Baykar Makina Халук Байрактар категорично відмовив агресору та заявив, що турецький «Bayraktar TB2 ніколи не буде проданий у Росію. 

Також повідомлялося, що кремлівські пропагандисти підготували спеціалізоване видання на 14 сторінок для прихильників «русского міра» в Україні: «Довідник для громадян України з організації спротиву київському маріонетковому уряду». У виданні даються детальні поради по саботажу роботи практично в усіх соціально значущих напрямках: державна служба, органи влади, офісна робота, медицина, освіта, правоохоронна діяльність, релігійна сфера тощо.

Читайте також: Теорія «золотого мільярда». Як її експлуатує Путін