Турецькі ЗМІ маніпулюють інформацією про виробництво Bayraktar у РФ – РНБО

Турецькі ЗМІ маніпулюють інформацією про виробництво Bayraktar у РФ – РНБО
фото: BaykarTech

Кремлівська пропаганда намагається сформувати хибну думку про співробітництво Росії та компанії Baykar

Росія маніпулює інформацією турецьких медіа щодо виробництва Bayraktar. Про це повідомляють у Центрі протидії дезінформації при РНБО України у відповідь на інформацію, яку напередодні розповсюдили деякі турецькі медіа щодо того, що Росія та Об’єднані Арабські Емірати бажають співпрацювати з турецькою компанією Baykar у виробництві безпілотників Bayraktar.

«Протягом останніх днів, посилаючись на іноземні ЗМІ, кремлівська пропаганда намагається сформувати хибну думку про те, що начебто питання співробітництва Росії та компанії Baykar, що активно підтримує Україну у російсько-українській війні, вже вирішене. Насправді ж турецькі медіа пишуть про те, що, попри прохання російської сторони, генеральний директор компанії Baykar Makina Халук Байрактар категорично відмовив агресору та заявив, що турецький «Bayraktar TB2 ніколи не буде проданий у Росію»», – наголосили в ЦПД. 

Нагадаємо, військові Збройних сил України за допомогою «Байрактара» пошкодили російський катер «Раптор». Також раніше Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що турецька компанія Baykar Makina тепер буде зосереджена на замовленнях для України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: