Соратник Путіна хоче відновити Донбас на гроші росіян? Деталі нового скандалу

Так Сергій Кирієнко обіцяв витратити трильйони рублів на відновлення Донбасу чи ні?
фото: пресслужба Кремля

Сергій Кирієнко пообіцяв витратити на Донбас трильйони рублів із державного бюджету

12 червня, у День Росії, на сайті провладного видання «Ізвєстія» (головою ради директорів власника ЗМІ, Національної медіагрупи, є коханка Путіна Аліна Кабаєва) з’явилася стаття під назвою «Звернення Сергія Кирієнка на День Росії».

У статті, зокрема, йшлося про відновлення Донбасу, «зруйнованого фашистами». Кирієнко визнав, що це коштуватиме Росії кілька трильйонів рублів, «але ці гроші буде виділено з російського бюджету – навіть ціною тимчасового зниження рівня життя країни».

Пізніша ця стаття була видалена з сайту, але у вебархіві можна ознайомитися з її текстом.

Також збереглися скріншоти статті.

Видання заявило на своє виправдання, що це нібито була хакерська атака – мовляв, якась «група зловмисників» захопила кілька робочих акаунтів працівників «Ізвєстій» і розмістила матеріали, до яких редакція не має жодного відношення.

«Ізвєстія» офіційно спростовують факт існування звернення від імені першого заступника глави адміністрації президента Сергія Кирієнка, як і факт публікації такої статті від імені редакції»,в – відхрестився від скандального тексту генеральний директор компанії Володимир Тюлін.

Як зазначила пресслужба «Ізвєстій», зламані акаунти буцімто уже знайдені, а загроза сайту ліквідована.

[TWITTER] [/TWITTER]

Нагадаємо, що Сергій Кирієнко, як пишуть ЗМІ, є ключовою фігурою в Кремлі з питань захоплених територій України.

А очолити нову структуру, яка керуватиме колаборантами на цих територіях, може креатура Кирієнка, Борис Рапопорт.

Видання «Медуза» стверджує, що Кирієнко хоче продемонструвати на прикладі українських територій свою спроможність керувати глобальними процесами – і таким чином отримати неофіційний титул наступника Володимира Путіна на президентському посту.