Зеленський провів телефонну розмову із прем’єром Британії. Про що говорили

Під час розмови політики обговорили перебіг бойових дій та оборонні потреби України
фото: Володимир Зеленський

Президент Зеленський сказав Сунаку про важливість надання Україні перспектив членства на саміті НАТО

19 червня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком. Про це голова держави повідомив у Telegram.

За словами українського президента, у ході розмови обговорювали оборонні потреби України, подальшу співпрацю між країнами «задля розширення спроможностей на полі бою, зокрема завдяки далекобійній зброї», а також перебіг бойових дій на фронті.

Зеленський і Сунак також скоординували з позиції напередодні Вільнюського саміту НАТО, а також обговорили кроки з реалізації формули миру та підготовки гарантій безпеки для України.

«Наголосив на необхідності посилення санкційного тиску на РФ, зокрема й через нарощування російського виробництва ракет із західних компонентів», – додав Зеленський.

Зеленський також подякував прем'єру Сунаку за організацію конференції з відновлення України в Лондоні 21–22 червня та за лідерську роль Великої Британії в консолідації міжнародної підтримки України.

Нагадаємо, що за словами генсека Альянсу Єнса Столтенберга, Україна отримає довгострокову допомогу від країн НАТО у Вільнюсі. 

Зазанчимо, що президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден не буде спрощувати процедуру вступу України до Північноатлантичного альянсу