Франція не перешкоджатиме виступу турецького міністра Чавушоглу

Франція не перешкоджатиме виступу турецького міністра Чавушоглу
Мевлют Чавушоглу

Поліція Франції подбає про безпеку на заході

Влада Франції не перешкоджатимуть виступу міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу на політичному мітингу в місті Мец.

Про це свідчить заява місцевої влади, повідомляє Reuters.

Представник адміністрації департаменту французького міста Мозель повідомив, що влада не має наміру якимось чином перешкоджати проведенню мітингу, в якому візьмуть участь вихідці з Туреччини, а поліція подбає про безпеку на заході.

«Наша робота полягає в тому, щоб переконатися, що немає жодної загрози для громадського порядку», - сказав чиновник.

За інформацією ЗМІ, літак Чавушоглу вже прибув у аеропорт міста Мец. Його виступ на мітингу має відбутися сьогодні, 12 березня.

Нагадаємо,що літаку міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу не дозволили посадку в нідерландському Роттердамі

У свою чергу, міністерство закордонних справ Туреччини заявило, що не бажає повернення до Анкари посла Нідерландів, який в даний час знаходиться за межами Туреччини.

Туреччина також заблокувала консульства Нідерландів у Стамбулі та Анкарі.

Цієї ночі біля турецького консульства у Роттердамі проходив мітинг обурених турків. Поліція Нідерландів застосувала водомети для розгону акції. 

Міністр у справах сім'ї і соціальної політики Туреччини Фатма Бетюль Сайян Кайя, яка прибула в Роттердам на машині з Німеччини і мала намір виступити перед співвітчизниками на підтримку конституційної реформи в Туреччині, незважаючи на позицію місцевої влади, оголошена персоною «нон грата», її у супроводі голландської поліції відправили до Німеччини.

Також варто зазначити, що раніше влада Німеччини, Австрії та Швейцарії також заборонила турецьким політикам проведення політичних кампаній на своїх територіях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: