Минулого року підготовлено близько 100 тисяч військових резервістів першої черги

Минулого року підготовлено близько 100 тисяч військових резервістів першої черги
Резервісти

Загальна кількість військовослужбовців ЗСУ наразі становить 220–250 тисяч осіб

Протягом 2016-го в Збройних Силах України було підготовлено близько 100 тисяч резервістів оперативного резерву першої черги. Відповідні дані наводить офіційне видання Міністерства оборони «Народна армія».

За всіма показниками, йдеться у повідомленні, кількісний склад резервного компонента вітчизняного війська за минулі три роки суттєво зріс. Зважаючи на той факт, що загальна кількість військовослужбовців Збройних Сил України протягом останніх двох-трьох років майже подвоїлась із 110–115 тисяч до 220–250 тис., то таке збільшення саме резервного компонента війська є цілком закономірним.

У Міноборони планують і надалі використовувати так званий метод доповнення вже розгорнутих та сформованих частин і з’єднань певною кількістю резервістів.

Як повідомляв «Главком»,  з 17 січня на базі однієї з механізованих бригад оперативного командування «Захід» Сухопутних військ ЗС України розпочались збори з особовим складом оперативного резерву першої черги. Тривалість зборів складатиме 30 діб, планувалось залучити понад тисячу військовослужбовців - резервістів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: