Поліція показала фальшиві пояси смертників лондонських терористів

Поліція показала фальшиві пояси смертників лондонських терористів
Фальшиві пояси
Фото: met.police.uk

Пояси терористи зробили зі шкіряних ременів і одноразових пляшок

Лондонська поліція опублікувала знімки фальшивих поясів смертника, які несли на собі три терористи, що влаштували напад в британській столиці 3 червня.

Як відзначають британські правоохоронці, пояси терористи зробили зі шкіряних ременів і одноразових пляшок, обмотаних ізоляційною стрічкою.

Капітан Дін Хейдон, який веде розслідування цього теракту, зазначає, що раніше не зустрічався з такою тактикою у бойовиків в Британії. У слідства є різні версії щодо того, навіщо терористи наділи фальшиві пояси смертників. Передбачається, що таким чином вони хотіли захистити себе від пострілів.

Як повідомляв «Главком», ввечері 3 червня терористи на вантажівці в'їхали у групу пішоходів на Лондонському мосту, потім нападники у сусідньому районі «Боро Маркет» з ножами атакували людей у ресторанах. Шпиталізовано 48 людей, Відомо, що серед семи загиблих є громадяни Канади та Франції.

Силовики вбили трьох нападників у суботу, а в неділю затримали більше 10 підозрюваних у вчиненні кривавого злочину. Поліція кваліфікувала напад як терористичний акт.

Відповідальність за напад взяла на себе «Ісламська держава».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: