Посадовці «Укрзалізниці» за рік привласнили майже 50 мільйонів гривень

Посадовці «Укрзалізниці» за рік привласнили майже 50 мільйонів гривень

Махінаторам «світить»до 12 років ув'язнення

Прокуратурою Київської області виявлено факт привласнення державних коштів в особливо великих розмірах службовими особами регіональної філії ПАТ «Укрзалізниця». Залізничників підозрюють у фіктивному підприємництві, привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Київської області

Встановлено, що протягом 2015-2016 років службові особи регіональної філії ПАТ «Укрзалізниця» зловживаючи своїм службовим становищем, перебуваючи у змові з керівництвом низки фіктивних приватних підприємств, привласнили державні кошти у сумі майже 50 мільйонів гривень.

На підставі ухвали суду дев’ятого лютого працівниками прокуратури Київської області спільно зі співробітниками СБУ проведено п’ять санкціонованих обшуків у місті Харкові. У ході проведення слідчих дій правоохоронними органами виявлено та вилучено документи і комп’ютерну техніку, які підтверджують здійснення незаконних операцій з метою привласнення державних коштів.

Наразі вирішується питання щодо притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності. Посадовцям «Укрзалізниці» загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Як повідомляв «Главком», сьогодні силовики також викрили злочинну групу з п’яти осіб, які за чотири місяці вкрали у столичних поліцейських грошових премій у розмірі 1,5 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: