В Пентагоні прокоментували претензії РФ до України через навчання біля Криму

В Пентагоні прокоментували претензії РФ до України через навчання біля Криму

Проведені в Україні ракетні навчання є прозорими, а російські претензії – необгрунтованими, зазначили у Пентагоні

За словами представниці Пентагону, поведінка РФ покликана відволікати міжнародну спільноту від реальної проблеми – російської агресії.

Проведені в Україні ракетні навчання є прозорими, а російські претензії – необгрунтованими. Про це заявила представниця Пентагону Мішель Балданца.

«Ми бачили повідомлення про ракетні навчання України над міжнародними водами. Крім того, ми знаємо про претензії Росії в зв’язку з цими прозорими навчаннями», – заявила вона.

За її словами, «постійні помилкові і оманливі заяви Росії про Україну продовжують відволікати міжнародну спільноту від реальної проблеми – російської агресії». 

Нагадаємо, 1 грудня біля окупованого Криму стартували українські навчання з ракетними стрільбами.

Як повідомлялося, Міністерство оборони України має намір провести 1-го та 2 грудня над Чорним морем випробувальні ракетні стрільби. Однак Росія, яка окупувала Крим, виступає категорично проти цього. 26 листопада міноборони РФ надіслало відповідного листа до Міноборони України, пригрозивши, що в разі навчань збиватиме українські ракети, а також атакуватиме українські ракетні пускові установки. Офіційний Київ висловив занепокоєння подібною реакцією. Мовляв, Україна діє на своїй території, всім повідомила про намір провести навчання. При цьому у Києві не виключають, що заяви Росії можуть бути матеріалізовані. «Враховуючи дії РФ за ці роки, від неї можна очікувати багато чого поганого і негативного», – заявив заступник міністра оборони України Олександр Дублян.

Та, судячи з усього, Україна не збирається відмовлятися від навчань. Спікер Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко був ще більш категоричним у заявах. «У нас є територія, і ніхто не буде вказувати нам, що робити», – сказав він. За словами секретаря РНБО України Олександра Турчинова, відповідно до всіх міжнародних угод, суверенний повітряний простір РФ у Чорному морі закінчується посередині Керченської протоки. Тим часом війська протиповітряної оборони Росії в окупованому Криму перейшли на посилений режим роботи. 

Також опубліковано лист із погрозами Росії через українські навчання біля Криму.

Як заявив начальник прес-центру повітряного командування «Південь» Володимир Крижанівський, в Україні стартували військові навчання. Ракетними стрільбами в рамках військових навчань Україна нічого не порушує і не загрожує окупованому півострову Крим.

Читайте статтю: «Чи буде війна? Екс-міністри оборони і військовий експерт про ракетні випробування над Чорним морем

Читайте матеріал «Главкома» Ракетні стрільби біля Криму: всі подробиці військових навчань

Дивіться фоторепортаж, як відбуваються навчання, що розлютили Росію.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: