ФСБ вигадала спосіб, як шукати партизанів на окупованих територіях

Центр нацспротиву закликає не розповідати своє ставлення до окупаційної влади малознайомим людям
фото: росЗМІ

Окупанти в цивільному одязі випитують у місцевих мешканців ставлення до окупаційної влади

На тимчасово окупованих територіях працівники російської федеральної служби безпеки дедалі частіше виходять у людні місця в цивільному одязі, щоб виявити членів українського підпілля. Про це повідомив Центр національного спротиву.

«Гестапівці» під виглядом простих мешканців цікавляться в продавців, кондукторів й інших, хто жаліється на російську владу й нерідко самі провокують подібні розмови. Так ворог шукає нелояльне населення», – йдеться в повідомленні. 

Центр нацспротиву зазначив, що в разі якщо «жертва» ведеться на провокацію, вона буде змушена співпрацювати з ворогом. 

«Центр національного спротиву закликає бути обережними й не розповідати своє ставлення до окупаційної влади малознайомим людям», – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що в окупованому Криму ворог продовжує посилювати заходи щодо виявлення членів українського підпілля. Зокрема, на півострові окупанти провели обшуки квартир тих, кого вони підозрюють у «нелояльності».

Раніше повідомлялося, що в Мелітополі окупанти повідомили про замінування кількох об’єктів та житлових будинків. Росіяни використали це як привід, щоб оглянути приміщення та перевірити людей.