Прикордонники повідомили про блокування кордону словацькими перевізниками

Блокування руху вантажівок ініціювала та проводить Спілка перевізників Словаччини
фото ілюстративне

Сьогодні розпочалося блокування руху вантажівок, що рухаються в напрямку словацького пункту пропуску Вишнє-Нємецке, суміжному з українським пунктом пропуску Ужгород

На території Словаччини перевізники блокують рух вантажівок через пункт пропуску Вишнє-Нємецке. Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

За інформацією від Прикордонної поліції Словацької Республіки, сьогодні з 13:30 розпочалося блокування руху вантажівок, що рухаються в напрямку словацького пункту пропуску Вишнє-Нємецке, суміжному з українським пунктом пропуску Ужгород. Його ініціювала та проводить Спілка перевізників Словаччини. Про терміни блокування не повідомляється», – йдеться в повідомленні.

На даний час на території Словаччини перед пунктом пропуску Вишнє-Нємецке в напрямку України перебуває близько 300 вантажівок. Пропуск автомобілів та автобусів здійснюється в штатному режимі.
Нагадаємо, Асоціація автоперевізників вказала на слід Росії  у акції блокування кордону з Польщею. ЄС погрожує Польщі застосувати санкції, оскільки у блокуванні кордону з Україною винне не місцеве самоврядування, а саме держава. Віце-президент Асоціації міжнародних автоперевізників України Володимир Балін в інтерв’ю «Главкому». додав, що пропозиції українського уряду не приймаються і протестувальники продовжують блокувати проїзд.

Як повідомлялося, у пункті пропуску «Шегині» (на кордоні з Польщею) тимчасово призупинено пропускні операції.

Читайте також: Чому польські перевізники блокують кордон?