Росіяни атакували дроном авто «Госпітальєрів», є загибла та поранена (оновлено)

FPV-дрон росіян влучив у машину медичного батальйону «Госпітальєри»
фото: Сергій Болвінов, Facebook

Вибухом з російського безпілотника зачепило також автівку цивільних

У селищі Білий Колодязь Харківської області росіяни атакували FPV-дроном машину медичного батальйону «Госпітальєри», двоє волонтерів загинули, ще три людини – поранені. Про це у повідомив начальник Слідчого управління Головного управління Національної поліції у Харківській області Сергій Болвінов.

За його словами, загинули двоє медиків – чоловік та жінка, які були в автомобілі.

«Вибухом з російського безпілотника зачепило також автівку цивільних, яка їхала в тому ж напрямку. Там було троє людей, всі вони поранені», – додав Болвінов.

ОНОВЛЕНО. Прессекретарка медичного батальйону «Госпітальєри» Ольга Федорова в коментарі hromadske уточнила, що загинула одна їхня медикиня. Ще одна зазнала поранення середнього ступеня важкості. Раніше Болвінов писав про двох загиблих медиків — чоловіка та жінку.

Як повідомила пресслужба батальйону «Госпітальєри», під час атаки російського дрону загинула госпітальєрка - Олександра Мулькевич, подруга Майк.

Олександра Мулькевич, подруга Майк
фото: медичний батальйон «Госпітальєри», Facebook

«З Майк працювали на одному напрямку суміжними екіпажами в червні, і вийшло так, що дуже швидко потоваришували. Кепсько, що так мало часу була честь знати її. Майк була неймовірною людиною, водієм, бойовим медиком, командиром екіпажу і просто свідомою громадянкою нашої країни. Завжди мотивувала, сама теж прагнула навчатись, підвищувати навички, саморозвиватись. Завжди піклувалась про свій екіпаж, і не тільки. Мене, коли я їхала в червні вперше старшою на медевак, та і наш екіпаж увесь підтримувала на всіх етапах - від зборів на базі, підготовки машини до простого «як ви?» та напоїти чаєм на стабі після важкого еваку. Не цуралась і неабияк як підтримувала новеньких в баті. Була взірцем в роботі та поза її межами. Легка на підйом, ще й усіх теж підіймала», – згадує Олександру Мулькевич один з Госпітальєрів. 

Олександра Мулькевич, подруга Майк загинула внаслідок атаки російського дрону на Харківщині
фото: медичний батальйон «Госпітальєри», Facebook
«Госпітальєри» – український волонтерський медичний батальйон, що бере участь у російсько-українській війні на Донбасі з 2014 року. Займається наданням першої медичної, домедичної допомоги та евакуацією поранених українських воїнів з найгарячіших ділянок фронту. За час існування МБ «Госпітальєри», під час російсько-української війни, врятовано близько 2750 українських бійців.

Нагадаємо, Сухопутні війська ЗСУ показали, як медики 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила рятують життя оборонців Часового Яру. Військові зауважують, що медики працюють у надважких умовах та роблять все можливе, аби зберегти життя і здоров’я кожного з військовослужбовців, які постраждали в ході утримання фронту.

До слова, 29 травня, під час ротації на Харківському напрямку загинула 25-річна журналістка та парамедикиня добровольчого батальйону «Госпітальєри» Ірина Цибух.  

Читайте також: Скількох бойових медиків навчає Україна? Невтішні дані