Росіяни дистанційно замінували кульковими бомбами місцевість на Сумщині

На місці події працюють співробітники відділу вибухотехнічної служби поліції Сумській області, які зачищають територію від цих бомб
фото: Поліція Сумської області

За зовнішнім виглядом кулькові бомби схожі на невеликі м’ячики сріблястого кольору і можуть привертати увагу дітей

Російські військові у Сумській області дистанційно замінували кульковими осколковими бомбами цивільну територію в Шосткинському районі. Про це повідомила поліція Сумської області у Facebook.

«На півночі Сумської області сьогодні вночі росіяни застосували небезпечні боєприпаси – кулькові осколкові авіаційні бомби ШОАБ-0,5. Минулої ночі ворог дистанційно замінував місцевість на території Шосткинського району, а саме поблизу села Марчихина Буда. Російська авіація під час нанесення авіаударів використала касетні бомби РБК-500», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, одна така касета містить 565 кулькових авіабомб ШОАБ-0,5 масою по 400 грамів кожна та має велику зону ураження.

«За зовнішнім виглядом цей предмет схожий на невеликий м’ячик сріблястого кольору з невеликими виступаючими на корпусі «ребрами». Своїм виглядом може привертати увагу дітей, тому радимо батькам взяти це до відома і попередити близьких про можливу небезпеку. Не радимо чіпати такі знахідки нікому», – застерігають у поліції.

фото: Facebook / Поліція Сумської області

На місці події працюють співробітники відділу вибухотехнічної служби поліції Сумській області, які зачищають територію від цих бомб. У разі виявлення авіабомби ШОАБ-0,5 або будь яких інших вибухонебезпечних предметів поліція просить терміново повідомляти за телефоном «102».

Нещодавно росіяни скинули авіабомби на Сумщину, внаслідок чого загинуло подружжя. В області було зафіксовано чотири вибухи.

Стало відомо, що Сумщина в авральному режимі зводитиме оборонні рубежі. За три дні департамент капітального будівництва ОДА уклав 68 контрактів майже на 2 млрд грн.

Читайте також: Путін наступає. Чи покаже Україна «зуби»?