ЗСУ спростували захоплення окупантами трьох сіл поблизу Куп’янська

фото ілюстративне

«Тактична лінія там особливо не змінилася»

Збройні сили України спростували заяву російських загарбників про нібито захоплення трьох населених пунктів поблизу Куп’янська у Харківській області. Про це заявив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий у коментарі CNN.

«Ми цього не підтверджуємо. Тактична лінія там особливо не змінилася», – зазначив Череватий.

Раніше російські офіційні особи повідомили, що їх війська нібито змусили ЗСУ відступити на кілька кілометрів, покинувши при цьому три невеликі населені пункти.

За словами окупантів, їх загальне просування «склало до чотирьох кілометрів по фронту і до двох кілометрів углиб військ противника».

Раніше повідомлялося, що російським загарбникам вдалося захопити три маленькі села на Харківщині: Надію (до війни – 25 жителів), Сергіївку (20) та Новоєгорівку (36). 

Триває 518-а доба широкомасштабної збройної агресії РФ проти України. Протягом минулої доби ворог завдав одного ракетного та 65 авіаційних ударів, здійснив 84 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Унаслідок цього є постраждалі серед цивільного населення, руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. 

Читайте також: Російський контрнаступ. Глава Куп'янська про ситуацію на Харківщині