Демобілізація строковиків: Рада підтримала законопроєкт

Комітет додав до законопроєкту норму про відстрочку строковиків від подальшої мобілізації на 12 місяців
фото з відкритих джерел

Рішення підтримали 317 народних обранців

На сьогоднішньому засіданні Верховна Рада прийняла за основу та у цілому законопроєкт про демобілізацію строковиків. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Рішення підтримали 317 народних обранців.

«У кінцевому вигляді у законопроєкт Зеленського включено мою норму з мого альтернативного законопроєкту про відстрочку 12 місяців! Це результат великої роботи! Хлопці чекають вже 4 рік! Нарешті це вирішено», – написав нардеп.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 23 лютого, Комітет Верховної Ради з нацбезпеки і оборони підтримав законопроєкт про зміни щодо строків строкової військової служби.

Нагадаємо, 22 лютого президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про демобілізацію військових термінової служби. Згідно з проєктом, військовослужбовці строкової служби, строк яких закінчився під час дії воєнного стану та військову службу яких продовжено понад встановлені терміни, звільняються з військової служби в запас «у терміни, визначені указом президента».

Раніше Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт про удосконалення проведення мобілізації і військового обліку. Водночас у розділі «дати та стан проходження» зазначається, що проєкт закону одержано парламентом і передано на розгляд керівництва. Так, уряд пропонує змінити призовний вік з 27 до 25 років. А ще – встановити обмеження прав громадян, які ухиляються від взяття на військовий облік та проходження військової служби.

Читайте також: Демобілізація в Україні: комбат розповів, чи реально замінити бійців, які воюють з перших днів