Глава МЗС Угорщини Сійярто прибув на Закарпаття (відео)

фото скріншот відео

Сійярто хоче «покращення співпраці» між Україною та Угорщиною

Сьогодні, 29 січня, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто прибув у Закарпатську область України, де, як очікується, зустрінеться з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою та керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком. Метою візиту є покращення співпраці між Угорщиною та Україною.

«Виїзд на Закарпаття. Ми хочемо покращити співпрацю між Україною та Угорщиною і зробимо все, щоб угорська громада Закарпаття повернула свої колишні права», – написав Сійярто у Facebook.

Наразі кортеж угорського міністра вже перетнув кордон із Україною. Про це повідомив місцевий журналіст Віталій Глагола у Telegram.

«Петер Сійярто прибув на Закарпаття для зустрічі з Кулебою.  Його кортеж перетнув кордон і заїхав на Закарпаття. Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто сьогодні проведе зустріч з очільником МЗС України Дмитром Кулебою в Ужгороді», – йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, раніше Єрмак зазначив, що українська сторона налаштована на відкритий діалог й обговорення двосторонніх відносин між країнами. Зокрема голови Офісу президента привітав участь Угорщини в зустрічі радників із питань національної безпеки та зовнішньополітичних радників країн щодо імплементації Формули миру, яка відбулася в Давосі.

Читайте також: