На полях Анталійського форуму Кулеба провів зустріч із міністром закордонних справ Румунії

Сторони обговорили широке коло питань двосторонніх відносин

Фото Посольства України в Румунії

Кулеба ініціював обговорення подальших кроків на шляху євроатлантичної інтеграції України

Міністри закордонних справ України Дмитро Кулеба та Румунії Богдан Ауреску обговорили розвиток українсько-румунського партнерства під час зустрічі на полях Анталійського дипломатичного форуму.

Дмитро Кулеба ініціював обговорення подальших кроків на шляху євроатлантичної інтеграції України та можливостей посилення співпраці військово-морських сил країн-членів НАТО та України в басейні Чорного моря.

Сторони також обговорили широке коло питань двосторонніх відносин, від проведення найближчим часом двосторонніх консультацій з питань освіти та розвитку прикордонної інфраструктури до створення нових можливостей у торгівлі та інвестиціях між Україною та Румунією.

Нагадаємо, посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто висловив готовність долучити Будапешт до роботи Тристоронньої контактної групи у Мінську.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прогнозує, що неможливість для представників України або ОБСЄ в Тристоронній контактній групі приїхати до Мінська буде використана Росією для гальмування переговорного процесу з урегулювання конфлікту на Сході України.

Як повідомлялося, Держсекретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау обговорили співпрацю двох країн в усуненні загрози, яку представляє газопровід «Північний потік-2» для європейської енергетичної безпеки.