Перший заступник голови Офісу президента розповів, як Зеленського захищають від коронавірусу

Перший заступник глави Офісу президента Сергій Трофімов повідомив, що всіх в Офісі президента  тестують на коронавірус

Сергій Трофімов: «Нас всіх з певного періоду тестують»

В Офісі президента вживають необхідні засоби для протидії коронавірусу: всіх працівників з певного періоду тестують на коронавірус, міряють температуру, є антисептики, всі заходять у масках в кабінети.

Про це перший заступник глави Офісу президента Сергій Трофімов  розповів в інтерв’ю «Главкому». «Нас тестували планово всіх, адже ми спілкуємося з президентом і взагалі виконуємо важливу роботу, тому всі слідкуємо за здоров’ям і розуміємо ситуацію. Тестують не тільки нас, а й наших співробітників, колег», – сказав посадовець.

Трофімов зазначив, що сам здавав тест на коронавірус неодноразово, уточнивши,  що в Куршевелі був ще до роботи в Офісі президента і йому там не сподобалося. «Таке розхвалене місце, але я не зрозумів, в чому родзинка», – сказав Трофімов.

Посадовець також повідомив, що не був на церковній службі у Києво-Печерській  Лаврі, де зафіксовано спалах корона вірусу. Зі слів Трофімова, якщо треба буде, він знову пройде тест на коронавірус, раніше йому робили обидва види тестів (експрес-тест і тест ПЛР – ред.)

На запитання про те, чи є якісь медикаментозні засоби захисту, які застосовує оточення президента, Сергій Трофімов відповів, що вперше  чує про спеціальні вакцини  і вважає це вигадкою «Вакцини досі немає ніде в світі. Усе, що приходить, – роздається. Маски також купуємо», – сказав посадовець.

Зазначимо, перший заступник глави Офісу президента Сергій Трофімов ще рік тому був виконавчим продюсером студії «95 квартал» і відповідав за кіновиробництво. Сьогодні ж в Офісі президента він обіймає другу за ієрархією посаду після Андрія Єрмака.

Головний функціонал Трофімова – очі і вуха президента в регіонах. Саме він опікується підбором кадрів, які Київ відправляє керувати обласними та районними адміністраціями.

Нагадаємо, 8 квітня повідомили, що у Києво-Печерській  лаврі коронавірус виявили у 30 священників. 30 духівників із 44 отримали позитивні результати тесту на коронавірус.

Раніше повідомляли, що у настоятеля Києво-Печерської лаври, митрополита РПЦ в Україні Павла виявили коронавірус.

3 квітня народний депутат від «Слуги народу» Руслан Горбенко, якого раніше госпіталізували з коронавірусом, заявив, що отримав негативний результат тесту на COVID-19 і 6 квітня його випишуть з лікарні.

21 березня «Главком повідомляв, що у народного депутата Сергія Вельможного діагностували коронавірус.

18 березня стало відомо, що нардеп Шахов заразився коронавірусом. Пізніше інфекцію виявили у його дружини.