У Лаврі коронавірус виявили у 30 священників

У Лаврі коронавірус виявили у 30 священників
Києво-Печерську лавру закрили на карантин

30 духівників із 44 отримали позитивні результати

Братія Києво-Печерської лаври отримала результати тестів на коронавірус, які було проведено 4 квітня.

30 духівників із 44 отримали позитивні результати, повідомляють ICTV.

Над результатами тестів працювали у лабораторії «Діаген».

Раніше повідомлялося, що у настоятеля Києво-Печерської лаври, митрополита РПЦ в Україні Павла виявили коронавірус. 

Згодом стало відомо, що Павло перебуває на самоізоляції

Зазначається, що за кілька днів до того Павло провів службу, на якій були присутні очільник РПЦ в Україні Онуфрій, митрополит РПЦвУ Антоній (Паканич), олігарх і нардеп «Опозиційного блоку» Вадим Новинський. Також там був присутній перший заступник глави Офісу президента України Сергій Трофімов, який займається питаннями релігії.

4 квітня на офіційному сайті Лаври з’явилося повідомлення, що священнослужителів Києво-Печерської лаври протестували на коронавірус. Разом з усіма лабораторне дослідження і медичний огляд пройшов і намісник Павло, але скарг на самопочуття в нього не було.

Пізніше 4 квітня Києво-Печерська лавра опублікувала оголошення, що оперативно закривається на карантин. І всі служби відтепер будуть проводитися винятково в закритому режимі без допуску вірян.

Як поінформував «Главком» митрополит УПЦ МП Климент, у Києво-Печерській лаврі перевіряють на коронавірусну інфекцію близько 200 людей. «Усім робили аналізи. В понеділок, чи вівторок будуть їх результати. Знаю, що одна людина лежить в лікарні. Але чи у неї пневмонія, не знаю», - поінформував митрополит.

Наприкінці березня Московський патріархат оголосив своїх батюшок лікарями і відмовився закривати церкви.

Крім того в Московській церкві ще донедавна наголошували, що їхні храми «будуть відкриті під час карантину, щоб кожен, хто вірує міг сповідатися і причаститися».  Отже, до початку квітня, коли стало відомо про хворобу настоятеля Лаври Павла усі церкви РПЦ в Україні працювали у звичному режимі та збирали на служби сотні вірян. 

Між іншим, Помісна церква дозволила проводити богослужіння без присутності мирян.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: