«Санкції світу працюють». Зеленський розповів, як посилити обмеження для РФ

За словами Зеленського, аби санкції повністю діяли на РФ мають бути перекриті й схеми їхнього обходу
фото: скріншот з відео

Зеленський заявив, що потрібні нові дії проти тих, хто продовжує допомагати Росії обходити санкції  

Президент Володимир Зеленський провів нараду із військовим командуванням щодо посилення ППО України. Також Зеленський обговорив з партнерами посилення санкцій проти РФ. Про це президент розповів у своєму вечірньому зверненні.

«Окремо й детально проаналізували роботу наших Повітряних сил, усіх наших захисників неба. Результати збиття російських ракет і дронів. Те, що вдалося. Те, що має вдаватися», – розповів Зеленський.

За словами глави держави, Україна продовжує працювати з усіма партнерами у питанні щодо посилення ППО. Водночас не припиняються роботи щодо того, щоб посилити санкційний тиск на Росію.

«Санкції світу, безумовно, працюють. І працюють непогано. Є чіткі свідчення гальмування російської «оборонки». Але, щоб результат санкцій був стовідсотковий, так само на сто відсотків мають бути перекриті й схеми обходу санкцій», – сказав президент.

Очільник України зауважив, що потрібні нові дії проти тих, хто продовжує допомагати Росії обходити санкції.

«Кожен у світі знає цей невеликий перелік спільників тероризму. Будемо говорити щодо цього з партнерами додатково», – підкреслив він.

Як повідомлялося, Зеленський своїм указом увів удію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 грудня 2023 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». 

Нагадаємо, Люксембурзький ABH Holdings, який володіє «Альфа-банком», вирішив стягнути з України один мільярд доларів за націоналізацію Sense Bank (колишній «Альфа-банк Україна»)

До слова, російський олігарх Олег Дерипаска придбав новий літак за $36 млн. Його купили в обхід санкцій через Казахстан.