США поки не надаватимуть Україні зброю. Екссекретар РНБО пояснив, чи варто панікувати

Олександр Данилюк за часів керівництва РНБО
Фото: Facebook

Рада національної безпеки США вирішила призупинити допомогу, оскільки Росія оголосила про відведення військ

Колишній глава РНБО Олександр Данилюк заявив, що не треба панікувати через інформацію в ЗМІ, що Білий дім вирішив призупинити надання Україні військової допомоги на 100 мільйонів доларів. Про це Данилюк написав на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, видання Politico з посиланням на чотирьох людей, які знайомі з обговореннями щодо допомоги Україні, повідомило, що допомогу США вирішили надати Києву у відповідь стягнення російських військ на кордон з Україною та в окупований Крим. Рада національної безпеки США вирішила призупинити допомогу, оскільки Росія оголосила про відведення військ.

Ще однією причиною була майбутня зустріч Джо Байдена з Володимиром Путіним (рішення про замороження допомоги ухвалили до саміту глав держав у Женеві).

Екссекретар РНБО пояснив, що а цій ситуації не варто панікувати.

«А ось це саме той випадок, коли не треба панікувати та розводити зраду. Головне в цій ситуації чітко усвідомлювати, що під час реальної загрози США були готові допомогти серйозним озброєнням. Це важливо - хоча розумію що багато кому до вподоби інші інтерпретації», – вважає Данилюк.

Зазначимо, напередодні ввечері президент Володимир Зеленський оголосив про те, що Пентагон затвердив другу частину безпекової допомоги Україні у розмірі 150 млн доларів.