Рада провалила закон про штрафи за порушення комендантської години

За порушення комендантської години депутати хотіли запровадити штрафи від 8,5 тис. до 17 тис. грн
фото з відкритих джерел

Законопроєкт про адміністративну відповідальність за порушення комендантської години підтримали тільки 190 депутатів

Парламент провалив голосування у другому читанні за закон про штрафи за порушення комендантської години. Про це повідомляє народний депутат Ярослав Железняк.

Як зазначив нардеп, проєкт № 10195 про адміністративну відповідальність за порушення комендантської години підтримали тільки 190 депутатів. Не набрало голосів і повернення на перше читання.

Парламент провалив голосування у другому читанні за закон про штрафи за порушення комендантської години
фото: Telegram/Ярослав Железняк

«Закон вважається відхиленим повністю», – написав депутат.

Запропонований минулого року документ передбачав, що штрафи для порушників комендантської години становитимуть від 8,5 тис. до 17 тис. грн та вдвічі більше за повторне порушення.

Згідно з документом:

  • Протоколи складатиме поліція, притягуватиме суд. Законопроект передбачає доповнення Кодексу України про адміністративні правопорушення новою статтею 210-2, установивши адміністративну відповідальність за порушення громадянами комендантської години (заборони перебування у певний період доби на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень), та порушення суб’єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану.
  • Передбачається надати право органам поліції провадити адміністративне затримання щодо порушників комендантської години.

Нагадаємо, Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроєкт про адміністративну відповідальність за порушення комендантської години. «За» проголосували 233 депутати.

До слова, на Вінниччині запустили обласний цифровий реєстр перепусток на комендантську годину.

Читайте також: Uklon заявив про припинення роботи вночі: стала відома причина