Влада, користуючись карантином, без конкурсів проводить масові призначення у міністерства та відомства

За словами Ольги Василевської-Смаглюк, під час карантину планується прийняти на роботу ще 3 тисячі людей
Фото: facebook.com/sluganarodu

«Держслужбовцем тепер стають зі швидкістю світла», – обурена депутатка

Під час карантину до державних структур без конкурсу щодня приймають дві-три людини на керівні посади. Про це у своєму дописі на Facebook повідомляє депутатка від партії «Слуга народу» Ольга Василевська-Смаглюк. 

«Люди в масках. Звільняти не можна, тільки призначати. Без конкурсу. Поки триває карантин, на держслужбу можна влаштуватися зі швидкістю світла…. Щодня до міністерств України приймаються по дві-три нові людини на керівні посади. Мова йде про директорів Департаментів, начальників відділів, головних спеціалістів, та державних секретарів. Міненерго без конкурсу навіть знайшли директора Департаменту внутрішнього аудиту», – пише Ольга Василевська-Смаглюк. 

Депутатка зазначає, що найбільше людей працевлаштувалися у Міністерство цифрової трансформації – 55 осіб, Міністерство охорони здоров'я – 36 осіб та Міністерство молоді та спорту – 34 особи. За словами Ольги Василевської-Смаглюк, під час карантину планується прийняти на роботу ще 3 тисячі людей. 

Нагадаємо, парламент 13 квітня зупинив дії положень законів України «Про державну службу» та «Про центральні органи виконавчої влади» в частині проведення конкурсів на посади державної служби та призначення на посади державної служби за результатами конкурсу на період дії карантину та протягом 30 днів з дня його відміни; можливість добору на посади державної служби шляхом проведення співбесід з визначеними суб’єктом призначення посадовими особами.

Читайте також: трудова міграція до Польщі. Дипломат побачив, як все повертається до докарантинних часів

Раніше стало відомо, що у Мінфіні розказали, на що насправді пішли гроші з «коронавірусного» фонду