Одна з областей дозволила працівникам ТЦК перевіряти документи у чоловіків

Відповідні повноваження військкомам надав голова обласної військової адміністрації
фото з відкритих джерел

Чоловіків на час дії воєнного стану зобов'язаний мати при собі певні документи

На Львівщині усіх військовозобов’язаних зобов’язали мати при собі документи, що посвідчують особу, та військово-облікові документи. Водночас, голова Львівської ОВА Тарас Грень своїм наказом надав співробітникам ТЦК перевіряти наявність цих документів.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні Ради оборони Львівської області ще 17 листопада, а відповідний наказ з’явився за три дні. У ньому йдеться, що всі військовозобов’язані віком від 18 до 60 років на час дії воєнного стану повинні мати при собі документи, що посвідчують особу, документи про прописку, а також військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов’язаного.

Крім цього, співробітників ТЦК уповноважили перевіряти наявність цих документів. Голова Львівської ОВА зазначив, що за дотриманням цієї вимоги мають стежити правоохоронні органи.

До слова, в Україні з початку повномасштабної війни правоохоронці розслідують близько восьми тисяч справ за фактом ухилення від призову в армію. Регіон-антилідер – Закарпатська область.

Зазначимо, в Україні триває загальна мобілізація та воєнний стан у зв'язку з військовою агресією Росії проти нашої країни. Під час мобілізації військовозобов'язані не можуть залишати Україну та виїжджати за кордон. І навіть у разі наявності так званого «білого квитка» – не все так просто.

Читайте також: «Мобілізація здорового глузду». Як карати ухилянтів і втікачів за кордон?