На Банковій пояснили, чому за рік на Київщині тричі помінявся керівник

Сергій Трофімов стверджує, що поки через карантин керівника Київщини призначати не будуть, областю керуватиме в.о.

Сергій Трофімов: Михайло Бно-Айріян – моя помилка

Перший заступник глави Офісу президента Сергій Трофімов стверджує, що на Київщині за рік тричі помінявся керівник, бо «центральній області потрібна серйозна, потужна людина».  Про це Трофімов сказав в інтерв’ю «Главкому»,

Перший заступник голови Офісу президента вважає екскерівника Київської області Михайла Бно-Айріяна (з 10 липня до 28 жовтня 2019 року очолював Київську ОДА – «Главком») своєю кадровою помилкою, бо рекомендував його президенту Володимиру Зеленському.

«Чернишов, (Олексій Чернишов ще один екскерівник Київщини, наступник Бно – Айріяна, пішов з посади працювати в уряд міністром розвитку громад та територій – «Главком») насправді, як губернатор показав себе непогано. Облрада, наприклад, до нього жила зовсім своїм життям і ухвалювала рішення без участі голови ОДА. Чернишов з цією проблемою впорався, на мій погляд», - стверджує Трофімов і додає, що наразі керівника Київської області призначати не будуть.

«Поки буде виконуючий обов’язки Василь Володін Зараз всі сили кинуті на боротьбу з пандемією», - зазначив посадовець.

За інформацією «Главкома», Банкова уже ухвалила негативні висновки щодо кількох голів ОДА. І чергова ротація може початися вже найближчим часом з південних областей.

До відома, нинішній перший заступник глави Офісу президента Сергій Трофімов ще рік тому був виконавчим продюсером студії «95 квартал» і відповідав за кіновиробництво. Сьогодні ж в Офісі президента він обіймає другу за ієрархією посаду після Андрія Єрмака. Головний функціонал Трофімова – очі і вуха президента в регіонах. Саме він опікується підбором кадрів, які Київ відправляє керувати обласними та районними адміністраціями. 

 Читати більше: